dimecres, 20 de juny del 2007

darrera hora: L'ABSIS DE L'ESGLÈSIA ROMÀNICA DE ST.PERE de CASTELLDANS SALVAT IN EXTREMIS!

Gràcies a la diligència de l'empresa GISA, l'adjudicatària de les obres de la carretera de Juneda, carretera tranferida a la Diputació de Lleida des de la Generalitat prop d'un mes escàs, s'han salvat aquesta tarda les runes arqueològiques tant de l'esglèsia romana com de l'antic cemintiri anex. S'han paral.litzat les obres en aquest punt per tal de demanar la intervenció d'experts arqueòlegs.
Aquesta tarda junt amb responsables de l'empresa i responsables del Departament de la Generalitat, KO7 am que ha presenciat com a protagonista a primera fila aquest miracle d'aturar les obres a temps, han sol.licitat i acordat la protecció dels fonaments de l'absis malmesos per les obres allunyant l'eix de la carretera de Juneda.

L'empresa s'ha compromés ha fer un mur protector que protegeixi els fonaments de l'Esglèsia antiga de St. Pere de Castelldans.

En el futur veuríem encertat i ens agradaria redescobrir tota la planta d'aquesta esglèsia (atès que una part la ocupa l'actual escorxador municipal tancat i en desús) i ajardinar els entorns amb la possibilitat a llarg termini d'arbolar amb xipresos tot el camí fins al cementiri actual, és una idea, què n'opineu? Quina passejada més maca a l'ombra oi?
Gràcies GISA per la sensibilitat amb el patrimoni arqueològic, tot Castelldans us ho agrairà de ben segur!

1 comentari:

Anònim ha dit...

no en tenia ni idea de restes de l'absis ja ho miraré