dilluns, 29 d’octubre del 2007

TV3 se salva al País Valencià, perdò, comunitat Valenciana!


TV3 se salva al País Valencià


Les emissions de TV3 al País Valencià continuaran, com des de fa més de vint anys, a través del tercer multiplex atorgat per Indústria, que també donarà cabuda a la televisió murciana. Com a contrapartida, a Catalunya arribaran Canal 9 i Punt 2. L?esperada reciprocitat, doncs, s'ha produït.


Així va anunciar-ho el vicepresident primer i portaveu del govern valencià, Vicent Rambla, que va fer públic aquest cap de setmana que finalment el tercer multiplex es dedicarà a l?intercanvi de senyals amb comunitats veïnes. No va especificar però si la resta de canals de TVC (K3/33, 3/24 i 300) arribaran també com fins ara o si seran suprimits.


Així doncs, els canals deslliurats del segon multiplex, atorgats pel Ministeri al govern valencià fa només uns mesos perquè oferís TV3, seran trets a concurs a excepció d?un que podria reservar-se a Canal 9. Al parer de Rambla, fins fa no gaire la Comunitat Valenciana estava clarament desatesa", en disposar només d'un multiplex.


Ja per últim, el portaveu del govern valencià va recordar les converses amb el conseller català de Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras i, en concret, la petició que es faci "un esforç de respecte" a les institucions valencianes, "recollides estatutàriament en la seva denominació i referències". En essència, al·ludia a la denominació de Comunitat Valenciana en comptes de País Valencià.