dilluns, 15 d’octubre del 2007

Catalunya tindrà pavelló propi a la Biennal de Venècia el 2009


• L’anunci l’ha fet el vicepresident de la Generalitat en un balanç de la Fira del Llibre de Frankfurt que ha qualificat d’una “història d’èxit”

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha fet avui balanç de la participació de la cultura catalana com a convidada d’honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, que tanca portes avui, acompanyat del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Josep Manuel Tresserras, i el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló. En la seva doble condició de president de l’Institut Ramon Llull i de la Comissió Executiva Frankfurt 2007, Josep-Lluís Carod-Rovira ha destacat que “amb la Fira de Frankfurt, la cultura catalana ja ha iniciat el camí definitiu de la internacionalització. A partir d’avui serà el símbol de la normalitat de la cultura catalana al món”.

El vicepresident de la Generalitat ha manifestat que el Govern de Catalunya tanca la Fira amb tots els objectius acomplerts i amb un missatge d’“orgull i satisfacció per haver fet les coses ben fetes”, una felicitació que Josep-Lluís Carod-Rovira ha fet extensiva a tots els departaments de la Generalitat que han participat en l’organització de la presència catalana al certamen. El vicepresident ha insistit que Frankfurt ha estat un èxit i “la clau que ha obert tots els panys de la internacionalització de la cultura catalana”. Prova d’aquest èxit és la invitació de Catalunya a participar l’any 2008 al Festival de Música i Teatre de Guanajuato (Mèxic), el més important de l’Amèrica Llatina, i a la Biennal de Venècia al 2009 amb pavelló propi. Fins el moment només els Estats participaven a la Biennal, a excepció de Gal·les i Escòcia.

En aquest context, Josep-Lluís Carod-Rovira ha ressaltat que mai com ara la cultura catalana havia aconseguit una repercussió internacional a tanta escala. Ho avalen, segons ha destacat, les 80 ciutats alemanyes en què ha estat present la cultura catalana. En aquest sentit ha recordat la participació de la cultura catalana a la Fira de Leipzig, el seminari de multilingüisme que s’ha fet a Hamburg, les més de 100 lectures que s’han fet a instituts d’educació secundària, la representació d’obres de teatre o d’actuacions musicals, així com també les exposicions que s’han fet a Berlín, ciutat on també s’ha fet la trobada internacional de catalanística.

El vicepresident de la Generalitat ha destacat que la cultura catalana ha estat recolzat per tres governs –Andorra, Balears i Catalunya– i amb la presència del president del Parlament de Catalunya i del Balear. També s’ha felicitat per la participació a la Fira de la resta de territoris de llengua catalana, amb els ajuntaments de l’Alguer i Perpinyà, de Sueca, Gandia i Morella o de Basseit i Calaceit, entre d’altres.

14 d’octubre de 2007
gencat.cat/europapress
Ep! Ara no ens oblidessim pas de la propera cita el novembre en el Saló del Llibre a Barcelona!