dijous, 4 d’octubre del 2007

FORÇA PRESÈNCIA DEL CINEMA CATALÀ EN EL FESTIVAL DE SITGES


El director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Antoni Lladó, ha destacat la notable presència del cinema català al Festival de Sitges 2007.


Lladó també ha manifestat la seva voluntat de promoure l’estrena de pel·lícules en versió original catalana en les pròximes edicions. Segons Lladó, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació vol donar suport al cinema català tant des de la visió industrial com des de la cultural i la lingüística. El director de l’ICIC ha destacat que el cinema català està vivint un bon moment i ha animat al sector cinematogràfic a implicar-se en el projecte del Departament.

Antoni Lladó ha fet aquestes declaracions en la trobada que s’ha fet aquest matí entre diversos directors i productors de pel·lícules catalanes que enguany es presentaran al festival i diferents mitjans de comunicació.

Produccions catalanes
Entre les 15 pel·lícules catalanes seleccionades, destaca la catalana El Orfanato, de J. A. Bayona, film que inaugurarà el certamen. També es podran veure La Habitación de Fermat, de Luis Piedrahita i Rodrigo Sopeña; REC, de Jaume Balagueró i Paco Plaza i Los cronocrímenes, de Nacho Vigalondo, a la Secció Oficial Fantàstic.

En la Secció Oficial Premiere es podran veure Aparecido, de Paco Cabezas; KM. 31, de Rigoberto Castañeda, i El último Justo de Manuel Carballo. Hoy el día se repite diferente, de Xavier Baig i Òscar Moreno, a la secció Oficial Noves Visions. Animal (el Documental) d’Àngel Moral i Los Totenwackers d’Ibón Cormenzana es podran veure a les Sessions Especials.

Dins de la secció Anima’t es presentaran els films La crisis carnívora, de Pedro Rivero, i Nocturna de Víctor Maldonado i Adrià García. Finalment, els films Angoixa, de Bigas Luna, A tiro limpio, de Paco Pérez-Dolz, i La Novia ensangrentada, de Vicente Aranda seran les propostes de la secció Catalunya imaginària.