dimecres, 10 d’octubre del 2007

Encetem una setmana de molts contrastos i memòria , agenda intensa, dies 12, 15 i 18 d'octubre

El dia 12 d'octubre ERC obrirà a tota la ciutadania un acte commemoratiu i recorregut dels punts negres i masacre de l'entrada de les tropes borbòniques a la ciutat de Lleida. L'acte començarà a les 11h del matí i preveuen una durada d'unes dues hores.
El dia 12 "dia de l'Hispanitat" amb el discurs d'en Mariano va ben servida

El dia 15 d’octubre es compleixen els 67 anys de l’afusellament de Lluís Companys al Castell de Montjuïc pel règim franquista. Esquerra Republicana de Catalunya com cada any commemorarà aquest dia fent una ofrena floral al Tarròs (agregat de Tornabous) al monument dedicat al President. L’acte serà a 2/4 de 7 de la tarda i comptarà amb l’assistència del President del Parlament, Ernest Benach.Aquest homenatge és farà a continuació de l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de la localitat, la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació.

A Esquerra també commemoraran els 300 anys de la ocupació de Lleida per part de les tropes de Felip V amb una xerrada a càrrec del Catedràtic i professor de la UB Xavier Hernàndez titulada: “La Guerra de successió: Catalunya – Lleida ”. L’acte tindrà lloc a l’IMAC ( C/ Blondel, 64 Lleida) el dia 18 d’Octubre a les 20:00 hores, acte que ens serveix per recordar un dels episodis més importants de la història del nostre país.

Si voleu visitar el web d'en Xavier Hernàndez, totalment recomanades,