dilluns, 8 d’octubre del 2007

2ª EDICIÓ "IGUALTAT D'OPORTUNITATS A LA FEINA"


El Departament de Treball organitza la segona edició del Cicle de Cinema i Treball que enguany se centra en la igualtat d'oportunitats a la feina
Arxius

La mostra se celebrarà a Barcelona, al Palau Robert, i a Girona, al Museu del Cinema de Girona, les tardes del 22 al 25 d'octubre de 2007. Els directors de tres dels films exhibits participaran en els debats posteriors a la projecció de les seves pel·lícules al Palau Robert.



El Departament de Treball organitza enguany la segona edició de Cicle de Cinema i Treball. Es tracta d'una iniciativa per, a través de diverses pel·lícules i documentals, estimular la reflexió sobre la desigualtat d'oportunitats a l'entorn laboral.

A part de la projecció de les pel·lícules, que tindrà lloc simultàniament del 22 al 25 d'octubre al Palau Robert de Barcelona i al Museu del Cinema de Girona, incorpora en algunes sessions debats posteriors sobre les qüestions plantejades per les filmacions. En el cas d'algunes de les pel·lícules que s'exhibeixin al Palau Robert, aquests debats comptaran amb la presència dels directors dels films.

La consellera de Treball, Mar Serna, inaugurarà el Cicle de Cinema el dilluns dia 22 d'octubre a les 16:30 hores al Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107, Barcelona), i el clourà el dijous 25 d'octubre a les 19:20 hores, aquest cop al Museu del Cinema de Girona (C. Sèquia, 1, Girona).

La primera edició del Cicle, que va tenir lloc l'any passat, es va centrar en la salut laboral, però enguany, amb motiu de l'Any Europeu de la Igualtat d'Oportunitats, el Departament ha optat per projectar pel·lícules relacionades amb aquesta qüestió. A més, l'any 2007 ha estat el de l'aprovació de la Llei estatal per a la igualtat efectiva entre homes i dones, i el de la creació, recentment aprovada pel Govern, de la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball, integrada al Departament de Treball. Aquesta Direcció General és la primera a tot l'estat específicament dedicada a promoure la igualtat en l'àmbit laboral.

El Cicle de Cinema i Treball és obert a tots els ciutadans i l'entrada a les projeccions i debats és gratuïta, i es proposa estimular en particular el debat entre les entitats i associacions relacionades amb la salut laboral i la lluita per a la igualtat d'oportunitats en l'entorn laboral.

L'edició d'enguany del Cicle ha estat estructurada en quatre blocs temàtics: immigració, gènere, exclusió social i edat. Cada tarda estarà dedicada a una d'aquestes qüestions i es projectarà una pel·lícula i un documental que hi estiguin relacionats.




Entre els films que s'exhibiran figuren 'Azul oscuro, casi negro', de Daniel Sánchez Arévalo; 'En la puta calle', d'Enrique Gabriel; 'Saïd', de Llorenç Soler; i 'La línea recta', de José María de Orbe. Pel que fa als documentals, destaca la projecció de 'Vagabundos' , un treball elaboralt per l'equip de reporters de la cadena de televisió Cuatro.

Parlar d'igualtat en les relacions laborals és abordar una qüestió amb múltiples vessants, des de la igualtat d'oportunitats en l'accés a una feina, en les condicions salarials, en la promoció professional o en la protecció de la salut. Per combatre la discriminació és important identificar les causes que potencien la discriminació per raó del gènere, el país d'origen, l'edat, etcètera.

L'objectiu d'aquesta segona edició del Cicle Cinema i Treball és reflexionar sobre les dinàmiques que porten a les persones de col·lectius desafavorits a experimentar dificultats d'integració social i laboral i, per tant, a quedar més exposades a situacions de risc psicosocial i de discriminació.
font externa S.C.yh