dilluns, 16 de juliol del 2007

PORTUGAL & CATALUNYA... I la Xina... I l'agricultura en aquest mon mundial!


S'ha arribat a un acord per endagar un DOCUMENTAL COPRODUÏT PER TV-3 I RTP, Catalunya i Portugal.

Faran un film sobre la rebel.lió del 1640 contra el rei d'Espanya. De fet, Montilla anirà a Lisboa en el primer viatge oficial a un país estranger.

font EL PERIÓDICO -BARCELONA
"TV-3 i la cadena pública portuguesa RTP coproduiran diversos documentals històrics. El primer es titularà 1640, any en què els catalans i els portuguesos es van sublevar contra el rei d'Espanya, Felip IV.L'acord entre TV-3 i RTP es firmarà la setmana que ve a Lisboa, coincidint amb el viatge oficial del president de la Generalitat a Portugal. Aquest serà el primer desplaçament de José Montilla a l'estranger, descomptades dues visites a Brussel.les relacionades amb la UE.1640 tractarà de les insurreccions de Catalunya (la Guerra dels Segadors, 1640-1659) i de Portugal contra Felip IV i la política centralitzadora del seu favorit, el comte duc D'Olivares, partidari de suprimir l'autonomia catalana i la d'altres regnes d'Espanya.La Guerra dels Segadors, emmarcada en un conflicte més gran entre Espanya i França, es va saldar amb la derrota dels sublevats i la pèrdua de les províncies catalanes del nord dels Pirineus en favor de França. Els insurrectes portuguesos, dirigits pel duc de Bragança, proclamat rei de Portugal, van aconseguir la restauració de la independència del país després d'un llarg conflicte que es va acabar el 1668.En una missió fonamentalment econòmica, Montilla es reunirà a Lisboa amb la Cambra de Comerç Lusità-Espanyola i serà rebut pel president portuguès, Aníbal Cavaco Silva; el primer ministre, José Sócrates, i els ministres d'Economia i de Ciència, Tecnologia i Educació Superior. En el vessant cultural, l'Institut Ramon Llull i el portuguès Institut Camoes firmaran un conveni de cooperació".

L'altre dia parlàvem de la visita del Cònsol xinès a Lleida i l'acte protocolari amb e President en funcions de la Diputació de Lleida... I reprendria el tema dient " is si molt m'apures tenim més coses en comú amb Portugal a jutjar per la història i la proximitat que amb la Xina cara a agermanaments no?! " jeje!


"Poderoso caballero es don dinero", el monstre "comunista de moral/capitalista de fets" és una fàbrica de fer diners (trencant els regles del joc mercantil i de la sana competència internacional, fabrica molt barat sense límits de contaminació ni de qualitat ni de costos) i té un potencial agrari que sinó aplica les mateixes premises en la fase productiva pot mermar el difícil equi.libri europeu.
El yin i el yan, de fet la globalització té un punt de perversitat i falta d'equanimitat econòmica innegable. Els actors internacionals, públics i privats, econòmica i financerament més hàbils i intel.ligents faran el seu agost un altre any!