dijous, 5 de juliol del 2007

La Generalitat trencant prejudicis el dia de l'Orgull LGBT.

La Generalitat ha publicat una bibliografia amb les 242 obres més rellevants de la cultura gai, lèsbica i transsexual .

La bibliografia es va presentar el 28 de juny coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGBT , dia en què coincidí amb una desfilada-celebració massiva pels carrers de Madrid, ciutat europea seleccionada aquest any per l'esdeveniment reivindicatiu i colorista.


El conseller Tresserras va explicar que l’obra contribuirà a trencar prejudicis i aportarà a un públic general, no especialitzat, elements de reflexió crítica sobre la matèria.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va presentar també, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGBT (lèsbic, gai, bisexual i transsexual), la bibliografia Cultura gai, lèsbica i transsexual, editada per l’Àrea de Biblioteques del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

La bibliografia recull una primera aproximació, composta per més de dues-centes obres de referència de la tradició homosexual i transsexual, als camps del coneixement i la ficció, i es complementa amb una tria de recursos digitals, revistes i filmografia bàsica. Consta dels següents apartats: Homosexualitat, societat i cultura; Còmic; Narrativa i prosa; Poesia; Teatre; Biografies i memòries; Ficcions i narracions infantils; Publicacions periòdiques; Recursos digitals i Pel•lícules cinematogràfiques.

La bibliografia, de la qual s’han editat 2.000 exemplars, es distribuirà a les biblioteques públiques catalanes, així com a institucions i associacions relacionades amb la matèria. L’obra no es posarà a la venda, tot i que les entitats i professionals interessats, podran sol•licitar exemplars a l’Àrea de Biblioteques del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. L’obra es podrà consultar a Internet, fet que permetrà la seva constant actualització.
Cultura gai, lèsbica i transsexual s’emmarca dins la col•lecció Bibliografies Selectives, que edita el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Altres títols d’aquesta col•lecció són Dones i feminismes i De Còmics.

A l’acte de presentació de la bibliografia també van assistir la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera; la coordinadora de la bibliografia i representant del grup de treball Q.doc del Col•legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, Àngels Sola, i el president d’honor del Casal Lambda, Armand de Fluvià.

He fet un extracte de:
notes de premsa- gencat.net

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres, no ho sabia aixo! A mi m'havien passat una llistat de pel·licules de tematica homosexual. N'hi ha de molt bones, si us agraden les pel·licules de plorar heu de veure "yossi y jagger" una peli preciosa i si no, us aconsello "trick", "tormenta de verano"...

Anònim ha dit...

les pots trobar en un video qualsevol o te n'hauries d'anar a un FNAC potser no?

Anònim ha dit...

Us deixo un enllaç interessant al respecte.

http://www.cinemalambda.com/

Anònim ha dit...

ei molt bé.