divendres, 13 de juliol del 2007

L'agermanament amb poblacions xineses? I mentre el País en paràlisi institucional

Em desvetllo tot fent-me venir la son en llegir,
"Volen impulsar l’agermanament amb poblacions xineses. El 12/07/07, el president de la Diputació de Lleida, Isidre Gavín, ha rebut el Cònsol General de Xina a Catalunya, Wang Shixiong, que fa cinc mesos que exerceix aquest càrrec després d’haver estat ministre conseller a l’ambaixada Xina a Madrid. Shixiong ha explicat que un dels motius de la seva visita a la Diputació de Lleida és el de potenciar i impulsar els agermanaments entre les poblacions de les dos comunitats “per a establir un pont de contacte en l’àmbit cultural”. El Cònsol General ha assegurat també que pretenen impulsar el desenvolupament de les relacions econòmiques de forma bidireccional (...)_font www.e-noticies.com_"
Carai! I nosaltres que des de K07 teníem pensat l'agermanament amb el sud de França, Escòcia i Irlanda per proximitat cultural i interés idiomàtic.
El prolongadíssim i Il.lm Sr.President en funcions doncs els reincidents recursos per part de la coalició CiU a les llistes anomenades blanques o associades així ho estan possibilitant no ens deixa de sorprendre per la seva originalitat.
El cert és que tots els Consells Comarcals de Catalunya i les Diputacions provincials estan paral.litzades, paràl.lisi administrativa local que podria perllongarse a l'agost o setembre.
Un exemple de tants, i compte perque aquests és de ben aprop, si aquestes decisions realment son dubtoses maniobres purament dilatòries i no les expliquéssim bé en el futur immediat, podrien fer perdre a molts territoris força inversions, territoris, esperem que no succeixi, com al Cogul amb una xifra de fins a 300.000 euros de forma indirecta però real per a la conservació de les Pintures Rupestres del Cogul.
No és hora tant de comptes xinesos, si bé és cert que des de l'Àsia més que comptes ens arriben molts contes més que comptes atès el seu protagonisme econòmic i vegetatiu a nivell mundial.