dissabte, 1 de setembre del 2007

Llibres descatalogats, Comissió de Cultura, compromisos, columna Som Garrigues i altres...


S'ha procedit a endagar la classificació i a encaixar llibres per temàtiques i lots al Museu del Pagès.

Els voluntaris van començar la seva tasca ahir divendres. Continuaran el diumenge i el dilluns.

Tenim pendent un tràmit segons ens informa la nostra bibliotecària, estampar un segell a cada llibre que clarifiqui l'estat de "DONAT DE BAIXA Biblioteca Pública de Castelldans"

El Sr. F. ha pres compromís ferm amb aquesta regidoria i personalment, el que subscriu, a inventariar i a recatalogar de forma totalment altruista i voluntaria aquest volum d'obres (de les què coneixerem així quines tenen un valor patrimonial i quines no) patrimoni del nostre poble.

El termini atorgat per aquesta regidoria s'esgotarà el 29 d'octubre en aquest afer. El Museu ja està colgat de llibres i la situació d'espais a l'Ajuntament és crítica, tant per la falta dels mateixos com per la qualitat. Necessitem saber quins lots serien totalment prescindibles immediatment, si un té ganes de treballar pel seu poble ara és el moment.
Dialogant i treballant per la comunitat desinteresadament sí que s'arreglen les coses sempre! En el 99% de les ocasions. Comparant l'afer dels llibres de la Biblioteca municipal amb l'Holocaust Nazi sí que no anem bé, de barbaritats de proporcions bíbliques n'havia sentit però...

Des d'aquesta regidoria sempre hi haurà tolerància, diàleg proactiu però no tolerarem mai més en silenci la crítica destructiva, també en sabem a K07 d'escriure i ho farem. Ens agrada més però escriure construïnt sempre, fugint sempre de la literatura dinamitadora de mena, periodísticament lluïdora però gens resolutiva i inoperant sinó s'aporten eines i energia a la comunitat en què et desenvolupes com a persona i individu.

Capacitat, actitud, energia i aptituds ben canalitzats son el motor de la transformació des de i per a la societat civil, si la defugim també de mena no anem bé ni com a poble ni com a país... Un altre cosa és que marginalment o per autoexercici d'èxtasi espiritual un vulgui canalitzar la seva energia amb l'ímpetu cap a l'estepa, és una opció com una altra, respectables totes en definitiva.
El projecte s'anomena Comissió de Cultura i primers passos d'un canvi de cicle en el nostre Ajuntament. Sumeu-vos-hi, us convido personalment i el grup al que pertanyo des del primer dia, les portes son i sempre seran obertes, ens falten mans i caps pensants, les dos coses... Només s'exigeix un requisit, saber treballar en equip i respectar les decisions del grup democràticament, pot ser, de vegades, complicat, no ens hem d'enganyar, però realment simple oi?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola companys de la Comissió de Cultura i del Blog en general.
Acabo de passar per davant del nostre Ajuntament, i segons la meva modèstia opinió, m'ha semblat que una de les banderes que estava onejant, l'he vist una mica bruta.
Crec que avui fora un dia excel·lent per a dur-la a la bugaderia.
Som molts que no la trobarem en falta.