diumenge, 23 de setembre del 2007

CATALOONIA


Reproducció notícia sobre la gran cita que suposa Frankfurt per la Cultura Catalana-


S’inaugura a Frankfurt l’exposició “Cataloonia- Un país que es dibuixa cap al futur”, coproduïda per l’Institut Ramon Llull


Avui s’inaugura al Museum für Kommunikation de Frankfurt l’exposició “Cataloonia- Un país que es dibuixa cap al futur”, una coproducció entre el Museu i l’Institut Ramon Llull (IRL) amb motiu de la participació de la cultura catalana com a convidada d’honor a la Fira del Llibre de Frankfurt.


La mostra, comissariada per Gheorg-Chrsitof Bertsh, il.lustra un període que va des del final de la guerra civil espanyola i l’inici del franquisme el 1939 i fins als Jocs Olímpics de Barcelona el 1992.


A través de dibuixos originals, revistes de còmic i creacions de gran format dels autors catalans de còmic més importants, s’observa la influència del còmic en la vida social i cultural de Catalunya. Els treballs de Miguel Gallardo, Nazario Luque, Max (Francesc Capdevila), Lluís Juste de Nin, Xavier Mariscal, Daniel Torres i Francisco Ibáñez, el creador de Mortadelo & Filemón, són testimonis excepcionals d’aquest fenomen que, per primera vegada, és protagonista d’una exposició. A la inauguració hi assisteix el director de l’IRL, Josep Bargalló.