dissabte, 29 de setembre del 2007

SENSE COMENTARIS. A què juguem? No entenc res, i vosaltres?


Entre el partit del filòsof Savater i de la Rosa Díez (ex-eurodiputada dels PSE-EE-PSOE), sorgit del moviment BASTA YA, que sembla haver confirmat que entramarà una aliança electoral amb el de Ciutadans (Rivera & Boadella and Co.) fent front contra els que cremen símbols monàrquics i al.ludint a la nació espanyola i a la gran nació protectora de tots els interessos dels ibèrics i de la unitat de la península quan existeixen mil problemes que ens preocupen realment.
Rivera i Díez, ambdós ex-militants dels dos grans estatals, PP i PSOE, recíprocament, es declaren salvadors i superadors del bipartidisme dominant i del nacionalisme aufegador de l'Estat -diuen-??? !!!

Considero una gran falàcia emmarcada dins una gran operació de marketing adreçada el declarar que son plataformes que el que busquen és trencar el dominant bipartidisme i anul.lar els nacionalismes, ah! sota una clara afirmació ideològica progressista!! No entenc res, i vosaltres?

En aquest clima de frívol superficialisme amb tints iconogràfics de simbologia fetitx en què ens han immers alguns mitjans sobredimensionant probablement en excès la notícia interessadament, només voldria aportar dos punts ben clars, encara què evidents no hauríem d'obviar:

a) Tant a la Constitució com en el títol del Codi Penal que fa referència als delictes contra l'Estat i la Corona n'hi han una sèrie de delictes tipificats, és per això que ningú hauria de posar-se les mans al cap (ja sigui per cremar la Senyera, una Ikurriña o una Bandera española, li fumen el pes de l'Estat a sobre; El que no vulguis per a tu...) si algú preten pensar que no tenen perque executar-se les normes penals en vigor, doncs els preceptes legals estan fets precisament per executar-se.
b) Altrament, només ens queda canviar la norma abns de contravenir-la en aquest cas per qui pertoca, pels parlamentaris, pel poder legislatiu. No s'hi val a fer demagògia tirant pilotes fóra i titllant al Conseller Saura de col.laboracionista , en tot cas col.laboracionisme amb el dret vigent i en cap cas reprobable.
Les normes regeixen les regles del joc en un Estat de Dret on ningú pot contravindre l'Ordenament Jurídic vigent.

Tenia raó el president Montilla quan deia aquesta passada setmana en unes declaracions que a qui realment beneficïa les marxes del caire "JO TAMBÉ SOC ANTIMONÀRQUIC" (conceptuar un sentit o definir-se mitjançant la negació d'un altra resulta del tot incomplert, nihilista i intolerant de sortida) és a la dreta espanyola més fosca i casposa. A la Casa Reial aquestes infantileses li porten més aviat "al pairo", si fins i tot tenen el que s'ha de tenir per anar a veure "El Bufón del Rey" del gallec Moncho Borrajo, doncs que carai cremeu, potser que canalitzessim millor les forces xiquets i xiquetes per fer gran el país... Poca feina o ganes d'en donar-ne a la resta de catalans i catalanes.
Com el passat diumenge em deia un amic de l'Albagès mentre visitava el nostre poble veí i amic, tot parlant dels fets de Girona...
"-Foteu-li, foteu-li ingenus, on aneu amb rocs? sinó tenim ni un tanc !"

La lluita està en la transformació real a travès del diàleg i la racionalitat dels plantejaments envers l'apropament i la recerca del sentit comú o la justícia natural de les coses, mai però sense contradir les normes de que per bé o malament, de les normes de què democràticament ens hem dotat.

El que sí realment és un debat inquietant i que el govern d'en Zapatero i de l'espectre polític espanyol s'ho haurien de fer mirar... Doble moral... Cascs Blaus, Forces espanyoles de pacificació de la ONU escampades pel mon, que si el Tractat de Kioto i...



Vostè jutja!