divendres, 30 d’octubre del 2009

Un Castelldans vital: un valuòs temps tristament perdut ? (III)

Tenim potencial com a societat civil. Convido a tots els veïns i veïnes que vulguin acceptar el convit és clar, a no impregnar-se de l'inoperància, la resignació, la fatalitat i l'acceptació de la quotidanietat com a criteri, tarannà i formes d'un govern municipal mancat d'idees que no creu en la societat civil doncs l'abandonà a la seva sort, i que a hores d’ara ja afronta l'onzè any d’alcaldia amb mentalitat i energies esgotades i isolades.
El que signa tot i haver estat partícep durant un any i mig d’una legislatura en règim de coalició que no tornarà a repetir, no pensa ser còmplice del desgovern d’un Ajuntament que quant a direcció i rigor es refereix, condueix a la deriva. Responsablement i amb coneixement de causa, esgotats d'haver estat treballant amb ferro fret, de treballar amb un dels grans partits que es precia de socialdemòcrata però què hipòcritament no es replanteja bonificar els preus de l'aigua i de l'Escola Bressol per als més desprotegits com ara els jubilats/des i pensionistes en situació de viudetat, i les famílies ja sigui perque no superen el llindar de pobresa o estan en situació de família nombrosa més ho necessiten en la conjuntura actual…
Ara per ara l’única línia política que el govern en minoria d'IC-PM/PSC de Castelldans porta a terme, en complicitat perplexa i perversa amb l'altre partit majoritari, es tracta de CiU, que més que a oposició s’ha dedicat a un assetjament personal, què, des d’una òptica ètica i moral, ha estat lluny de formes i maneres demòcrata-cristiana, és la de finalitzar una obra faraònica que ja ens té endeutats com a comunitat a l'hora que té ancorat un govern sense capacitat de solucions imaginatives ni creativitat i, mentre, dia que passa any que empeny.
Hi han entre 16 i 19 àrees, o regidories si volem, en un Ajuntament, ara per ara només tenen titular tres de les 19, és normal aquest despropòsit? És seriós? L’estem pagant en nòmina des del febrer de 2008 perque això no passi i ens representa a tots, li agradi o no, ho faci bé o malament, en tingui ganes o no, per tant, hauria de donar exemple? Quant vostè falla en un acte o en un consell d’alcaldes hi faltem tots i això en excès, per mi, personalment no és de rigor.
Els proveïdors milionaris que tenim ja ho van fent tot, inclusiu la subcontracta que gestiona l'Escola Bressol Municipal que ens suposa un sobrecost de uns 10.000 euros l'any, per no tenir la valentia d'assumir la gestió directa, és clar, les comoditats es paguen cares... Mentre des del G-20, el BCE, el FMI i el propi Govern d'en Zapatero preparen fons o recomanen la inversió en el Medi Ambient, la sostenibilitat, l'economia productiva responsable, l'ecoturisme, etc. l'Ajuntament practica el fer-se l'orni i no continuarem perque fins aquí podem llegir, la diríem massa grossa, de moment.