divendres, 30 d’octubre del 2009

Un Castelldans vital: un valuòs temps tristament perdut ? (I)

Quan vaig escoltar a la meva mare com utilitzava l'expressió castellana <> per primer cop evidenment no estava entre el mon dels adults, a mesura que anava creixent, sent pare, no hauria pensat que trobaria mai un viu exemple personificat tan evident en la capacitat de compromís del nostre alcalde, talment com el prestidigitador Houdini, però en versió rural i folclòrica, no havia vist una capacitat capriciosa d'evasió de l’acordat i de la contundència de les decisiona fermes més magnífica amb ma vida. L’exregidor i exalcaldable de CiU, de fet, ens havia advertit d’aquestes dots de teatre de bodevil, a la primavera de 2007 i vam pensar que exagerava. De fet, aquest conciutadà meu i ara exregidor, home de paraula directa, va advertir que si repetia el mateix alcalde ell plegava i així ho va fer. Llavors no l’enteníem, quina raó tenies!
Acabada la Festa Major d’estiu el Sr. Alcalde va comprometer-se, exactament el pasta 6 d’agost davant de periodistes i en un Plè a encarar no ja la possibilitat sinó la necessitat de pactar acords per a finalitzar la legislatura d'una forma digna (doncs bé ja han passat dos mesos) i no en solitari doncs ves, no hi arriben, falten a nombroses reunions i desatenen àrees de l'Ajuntament o simplement en no poder arribar a tot arreu miren cap a l'altre costat, de vegades temeràriament.
Ara bé, Srs. de CiU i Srs d'IC-PM, que no hi pensen que els demanaran de ben segur, noslatres ho farem no ho dubtin, explicacions convincents d'aquest pacte de silenci dels grans partits al poble que implica la no agressió i el manteniment d’un compromís implícit d'intercanviar-se l'alcaldia d'aquí dos anys sense escrúpols, avocant un poble, en temps en els que no s’hi val a badar, a un impàs o endarreriment socio-econòmic per interessos purament partidistes i d' "status quo", els ciutadans i les ciutadanes, la nostra comunitat, han de saber-ho, que tot i el silenci i l'obscurantisme no poden ser la moneda de canvi abusant de la confiança d'uns veïns i veïnes de pau, doncs això sí que ens caracteritza als autòctons/es i els que s’estimen el poble, que de bona fe el que sí desitjen és un prompte progrés i la prosperitat del seu municipi i per tant el dels seus fills i filles i el de les seves famílies.
Pactin la sociovergència que ja opera si us plau, amb llum i taquígraf que no passa res, que és símptoma de normalitat democràtica, i ho recolzarem i ho cel.lebrarem sincerament, els hi diem amb la mà al cor i d'esperit, però no governin un Ajuntament com el nostre en solitari doncs els hi falten mans, caps, peus i dits perque n’hi ha molta de feina en un ajuntament i qui perd, en definitiva, davant d'aquesta manca d'assumpció de responsabilitats, és Castelldans sencer.
Com a conseller comarcal el meu govern municipal m’estan fent sentir vergonya aliena en moltes de les àrees que un ajuntament té l'obligació moral, més enllà que competencialment, de gestionar, per lo què srs. d'IC-PM i CiU facin un pensament, posint-se a treballar i tindran el nostre humil, honest i lleial recolzament des de l'oposició, des del nostre grup i dels nostres dos regidors, doncs, sincerament, no anem pas pel bon camí doncs a hores d’ara només es veu la punta de l’iceberg, perque de problemas i feina n’hi ha molta i no se’n sortiran i si ho fan, amb el tarannà actual, qui perdrà és Castelldans sencer.