dijous, 1 de novembre del 2007

Assumpte espais municipals ?? !!

font imatge: danieltercero.net

Reptes 2008-2011 més enllà de la tan esperada però alhora tan avorrida o controvertida pista polivalent que s'ens hi presenten:

-Ampliació Escola Bressol

-Espai Joves

-Casa de Cultura

-Oficina Emancipació i d'Emprenedoria

-Punt d'Informació Juvenil

-Ampliació telecentre o espai Biblioteca per poder distribuïr dos espais: lectura o públic infantil i lectura o sala d'estudi per estudiants i adults

-Espai Entitats i Associacions locals sense ànim de lucre.

-Espai per als Grups Municipals, Regidories i Grups Municipals

I un dels espais més urgents és l'ARXIU MUNICIPAL encara què de difícil solució de forma definitiva és el que fa referència als Llibres Descatalogats emmagatzemats en un 90% al Museu del Pagès, al magatzem de l'Ajuntament i, la resta, a diferents domicilis de veïns i veïnes que han anat recuperant aquest patrimoni desmembrat.

-L'Arxiu Municipal a banda de no existir faria front als Llibres descatalogats i al gran problema arxivístic de documentació administratiu i documentació urbanística de la casa de la vila (per no esmentar un calificatiu pel que fa a l'espai disponible actual en aquest afer d'arxivar, com ara "espai nul", "espai indecent" "espai impropi d'un Ajuntament del nostre tamany", etc).

Problema d'espais i arxiu que s'arrossega des de ja fa una bona pila d'anys, per l'índex de saturació que observem, i que ara ja es dibuixa insostenible a curt termini si no hi destinem molts recursos amb celeritat. És a dir, que els temps que se'ns acosten, políticament parlant, son molt difícils i intensos, falta d'espais municipals, subsegüents fases de la pista poliesportiva, nou POUM, pressupostos 2008 i més en un govern de coalició.

Diuen que a les coalicions igual que en els matrimonis es demostra de la seva fortalessa i del seu futur en comú en els moments de més crisi o de diferències sobre un mateix concepte. El que subscriu us confessa que pel que fa als matrimonis sí disposa d'experiència, altrament pel que fa a les coalicions no puc dir-vos el mateix, que us haig de dir. Estic, estem, però, ben preparats.

Pel que fa als llibres, el Museu no pot ni deu albergar més temps aquest patrimoni doncs hi ha una tasca pendent imminent de la segona part del seu inventari i , a més a més, tenim a sobre la Festa de l'Oli...

La solució dels llibres, ara per ara és complicada i coneguda l'urgència, un altre cop, temporal, de trànsit i de mal païr si no se disposa de partides pressupostàries ben subvencionades o de brigades de voluntaris!

Sobre l'afer llibres aquest blog també disposa d'alguns posts que us recordaré just a sota. Val a dir que hem comptat amb voluntaris aquest estiu que han contribuït a emmagatzemar i recuperar llibres i a proposar idees i projectes sobre el seu destí. Vaig marcar des de la regidoria una data que prudentment preveïa el segon inventari del museu, com comentava anteriorment, promogut des del Centre d'Estudiosos de les Garrigues i la celebració de la Festa de l'Oli i jornada de portes obertes d'aquest equipament. La data era la del 29 d'octubre per lo què aviat haurem de prendre una decisió contundent que descongestioni o adreci la resolució l'assumpte.