dimecres, 19 d’agost del 2009

Si de quelcom realment hem d'estar força orgullosos i inclusiu ens felicitem...

Celebrem el fet que els dos grans partits del poble treballin junts en sintonia. Era el nostre desig després de les darreres eleccions municipals de 2007 el fet de que tothom treballés en un projecte comú de poble, de comunitat, deixant de banda partidismes i ideologies, mitjançant un tripartit local ben unit. Justament en aquell bell instant però, ambdues forces van declinar treballar plegades l'una amb l'altra per incompatibilitats més que manifestes segons se'ns va confirmar a nosaltres que feiem el paper de mediadors en plè procès configurador del nou Ajuntament sortint.
Finalment, ambdues formacions (CiU i PSC) que han vingut governant la nostra vila amb majoria absoluta alternativament durant més de vint anys, van decidir per activa i passiva què: sobre els menys votats recaigués la responsabilitat de decidir la governabilitat d'ençà de les passades eleccions, deixant el pes de la decisió final sobre les nostres joves costelles i defugint-ne expressament d'un pacte global polític per treballar en comú des d'un equip a tres bandes.
No vam defugir la nostra responsabilitat llavors i vam prendre la difícil iniciativa de forma il.lusionada pactant amb el líder que ens va semblar un valor és segur en aquella conjuntura i no defugirem mai un pacte respectuós que respecti i toleri i aprengui de les diferències no pas però, un pacte que pretengués ofegar totalment sense possibilitat d'esmena un tarannà o punt de vista.
Des d'iniciada la present legislatura ambdós grans partits han alimentat el rebost dels retrets, i de vegades se'ns ha convertit en diana o sac de tots els mals i els cops, poder per tarannà, poder per heterodoxia sana, per estils "diferent" i/o "independent" de veure i fer política, de veure el mon, si es vol, competitiu i canviant en el que estem immersos on els valors i les estructures s'estan alterant i hem d'estar vigilants i a l'alçada, per lo què es precisa d'un bon i nombrós equip al cap dels Ajuntaments, incloent la ciutadania en els processos de decisió i compromís.
El resultat a hores d'ara és evident, considerem que la nostra candidatura ha resultat força útil, poder perque hem dit les coses pel seu nom no pas per altres raons ens trobem a l'opisició i fora del govern, però pel que fa a la munió d'ambdòs grans partits encara que tàcita, el resultat no deixa de ser excel.lent: la bona sintonia i l'acord implícit feia ja mesos que es cuinava i es respirava entre els portaveus i cap de llista de PSC i CiU i entre bona part de la ciutadania.
Si de quelcom realment hem d'estar força orgullosos, i creiem que ens podem autofelicitar, és de que finalment explicitin el treball en equip, treball al que no ens han convidat tot i que ens hem oferit, i de la demostració que la compatibilitat de caracters entre l'actual alcalde i el Cap de l'Oposició sigui palesa.
Altrament, CiU i PSC han integrat una Comissió de Cultura i Festes i ja preparen conjuntament la Festa Major que arrenca el proper 2 de Setembre d'enguany. Sort i ànims! Aquest és el camí i oferim per enèssima la nostra col.laboració, "¡en fin!"
Aprofitem si us plau aquestes sinergies i superacions de diferències i divergències del passat entre les dues grans formacions polítiques i treballem en aquest sentit, creiem que és molt possitiu, però, perque no explicitar-ho, no s'avergonyeixin comptin amb nosaltres, no ens excloguin totalment, tampoc no cal!?
Si ja han començat a integrar postures entre vostès i arribats en aquest repte/virtut, no pequin ara per discriminar-nos, encara què minoria, amb només 110 vots, podem aportar, n'estem disposats i de forma humil i modesta, amb ànim sempre de transparència, constructivitat i possitivisme per tal de construïr el Castelldans del futur, treballarem de bon grat des de l'àrea que es consideri oportuna, no ho dubtim.
No som ni serem enemics de ningú mai per ferma convicció, i li ho fem saber a tothom un altre cop perque no hi capigui el menor dubte, només demanem respecte recíproc entre les parts involucrades i compromís de treball.
Si ens volen separar o marginar totalment no serà pas perque nosaltres tanquem la porta, sempre la deixarem oberta si la intenció és possitiva, no partidista i beneficiosa per la majoria del nostre poble i els seu futur immediat.